Biserica baptistă din Galaţi a început în anul 1924, în urma convertirii la Hristos a unui bărbat – Mihail Radu. Actul de naştere al bisericii coincide cu data de 14 septembrie 1924 când, la Brăila, a avut loc un botez cu 12 persoane, printre care şi Mihail Radu şi soţia lui, Florica.

Grupul de noi convertiţi începe să se strângă în zilele de Duminică şi Miercuri seara pe strada Griviţei nr. 25, la domiciliul familiei Radu. Este primul local al Bisericii. Ulterior, pentru că spaţiul devine neîncăpător, grupul de credincioşi se mută pe strada General Bertoli nr. 112 (astăzi, N. Bălcescu) şi pe 1 noiembrie 1924 biserica îşi începe activitatea publică de vestire a Cuvântului lui Dumnezeu.

De-a lungul vremii biserica trece prin perioade de prigoane succesive, lăcaşul de cult fiind închis şi redeschis în câteva rânduri, dar cu ajutorul lui Dumnezeu creşte progresiv şi constant. Se deschid filiale noi în judeţ. Locurile de întâlnire ale bisericii se schimbă apoi pe strada Primăverii (azi Eroilor) nr. 58, apoi pe str Petrosani nr. 10, şi din 1 Iunie 1968 până pe 24 Noiembrie 1996 în lăcaşul bisericii luterane din strada Nicolae Bălcescu nr. 67.

Biserica creşte, dezvoltă lucrări cu tineretul, cu copiii, cu femeile, misiuni în penitenciar, printre studenţi, plantează biserici noi în judeţul Galaţi şi în Jud Vrancea.

Din 24 Noiembrie 1996 biserica baptistă, care capătă denumirea de “Sfânta Treime”, se mută în noua locaţie din strada George Coşbuc nr. 30-34. În clădirea din strada N. Bălcescu, Nr. 67, renovată, funcționează din anul 2004 Biserica Creștină Baptistă Golgota.

În prezent biserica creştină baptistă “Sfânta Treime” îşi desfăşoară slujbele publice de închinare în clădirea din strada G. Coşbuc, nr. 30-34.