Home Lucrări Slujirea

Slujirea

Slujirea

Lucrarea de slujire în biserica baptistă “Sfânta Treime” nu este opţională, deşi este voluntară. Este o datorie sfântă motivată de dragostea pentru Domnul şi pentru semeni, şi asociată cu bucuria de a întrupa Evanghelia harului lui Dumnezeu.

Dintre toate aspectele slujirii noastre, subliniem:

1. Lucrarea de ajutorare a celor în nevoie: biserica dăruieşte bani şi, când este nevoie, alimente şi alte bunuri materiale, pentru ajutorarea celor în nevoie. Aceste bunuri sunt administrate de o comisie de ajutorare alcătuită din 7 persoane, coordonată de Marian Bulugu. Întreaga activitate de ajutorare este integrată în lucrarea diaconală a comitetului administrativ al bisericii.

 2. Lucrări specifice desfăşurate prin departamentul de slujire, coordonat de Andrei Caloianu.

Acest departament asigură continuitatea lucrărilor de slujire ale bisericii şi, în acelaşi timp, prin echipe de membri dedicaţi, intervin punctual, la nevoie, în patru domenii specifice:

a. Mijlocire în rugăciune şi post – echipă coordonată de Radu Luciu

b. Slujirea prin vizite la bolnavi – echipă coordonată de Mircea Mocanu

c. Slujirea celor în vârstă prin mai multe modalităţi – echipă coordonată de Ionuţ Buzdugan

d. Slujiri specifice (diferite intervenţii, reparaţii, servicii) pentru cei în nevoie – echipă coordonată de Ilie Pîrvu

 3. Pe plan comunitar, pe lângă slujirile voluntare, anonime, individuale sau colective, avem o săptămână de slujire comună (săptămâna de după prima duminică din fiecare lună), când toate grupele mici desfăşoară acţiuni de slujire planificare din vreme.